Mitől függ, hogy mennyi csillaggal rendelkezik egy gyógyfürdő?

Bükfürdő - gyógymedenceMegnéztük, milyen feltételeknek kell megfelelnie a gyógyfürdőknek, hogy csillagos minősítést kapjanak. Ahogy a szállodáknál, úgy a gyógyfürdőknél is léteznek fokozatok.

Reklám

Egy fürdő legfeljebb öt csillagot kaphat. Ehhez már komoly minőségi követelményeknek kell megfelelni. A minősítést végző szakemberek nézik az általános telepítési, működési, műszaki és higiénés feltételeket, a szolgáltatások, a gyógykezelések választékát és bizonyos humán felkészültségi, szakképzettségi követelménynek is meg kell felelni.


Apróságnak tűnő követelmények is számítanak, mint az, hogy a létesítmények korszerűen takarítható csúszásmentes tér- és útburkolatokkal ellátottak-e vagy sem. Számít a gyógymedence megközelíthetősége és az is, hogy a fürdő létesítményhez pihenőtér tartozik-e. Fontos a létesítmény megközelíthetősége is, valamint az is, hogy milyen eszközzel lehet eljutni a gyógyfürdőbe. Egy ötcsillagos gyógyfürdőben magas pontszámot ér, ha kiépített a vendég- és betegfogadási rendszer, és az is, ha a gyógyszolgáltatások folyamatos szakorvosi felügyelete biztosított.

A számtalan, a Magyar Fürdőszövetség által kiadott listán szereplő feltétel teljesítése után a gyógyfürdők pontszámokat kapnak, amelyek összege kiadja a végleges pontszámot. Ez alapján határozható meg a csillagos minősítés.


A minősítési szempontok listája itt található meg.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média