Önnek is sokat fáj a háta? Ilyen lelki eredetű problémák állhatnak a háttérben

Nemrég az ízületi fájdalmak lelki okairól írtunk bejegyzést, sorozatunk következő részében megnézzük, a gerincproblémák milyen belső háttérrel hozhatók összefüggésbe.

ReklámAhogy írtuk, az ízületi betegségek azoknál jelentkeznek, akik görcsösen élik az életüket, nem tudnak lazítani és folyamatosan teljesíteni szeretnének. A hátfájdalom és a gerincproblémák esetében, különösen a gerincferdüléskor a megfelelni akarás van a háttérben. Az általában már gyerekkorban kialakult probléma kialakulásának lelki oka lehet, még ha mások akaratát hagyjuk állandónak magunkra erőltetni. A saját érdekek, vágyak ilyenkor a háttérbe szorulnak. Az örökös "tartás" miatt a gerinc elfárad, ferdül.


A gerincsérv is gyakori probléma, amely rendszerint olyan embereknél jelentkezik, akik nem tudnak pihenni. Náluk lazításra nagy szükség lehet.
A hátfájdalom stresszel is összefüggésbe hozható. Szakértők könyveiben olvashatjuk, hogy a stressz első jelenléte a csuklyásizom feszülését eredményezi. Ennek hatására az izomzat vér- és oxigénellátása romlik. Természetes módon ilyenkor olyan testtartást igyekszünk felvenni, amikor kevésbé érezzük a panaszokat. Ez pedig hosszú távon a hát fájdalmához vezethet. A csigolyák közötti idegek is nyomódhatnak.


A felsoroltak mindegyike lehet stressz következménye, de a depressziós állapot is eredményezhet gerincfájdalmat - ezt tudományos vizsgálatok is alátámasztják.


Bármilyen gerincproblémáról, hosszú ideje fennálló ízületi fájdalomról is legyen szó, forduljon szakorvoshoz. Jó hír, hogy a legtöbb esetben az ízületi problémák és a gerincfájdalmak kezelhetők, gyógyíthatók gyógyfürdőben.

A büki fürdő oldalán például olvasható, hogy itt a jótékony gyógyhatásra épülnek a fürdő fizioterápiás intézetében alkalmazott terápiás eljárások. A gyógyvíz és a gyógykezelések együttes hatásának köszönhetően a panaszok enyhülnek, megszűnnek, visszanyerhető a testi és lelki harmónia.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média