Szinte mindenki találkozott már a térdfájdalommal - így gyógyítható

Térdfájdalom. Számos, ötvenes éveiben járót érint a probléma manapság. Egy kutatás eredményeiből kiderült, hogy a legtöbben állandó térdfájdalommal élnek együtt.

ReklámEz a megkérdezettek 44 százalékára jellemző. A válaszadók 23 százaléka rendszeresen érzett fájdalmat. Csupán 33 százalékuk nem vagy csak egy-egy alkalommal érzett eddig térdfájdalmat. A ritkán tapasztalt panasz is figyelmeztető jel lehet, érdemes komolyan venni.


A problémára oda kell figyelni. Amíg lehet, meg kell előzni a betegséget. Számos kiváltó ok létezik, befolyásoló tényező lehet a magas testsúly, és ízületi gyulladások is kiválthatják. Hölgyek esetében a változó korban előforduló csontritkulás, az osteoporosis miatt is előfordulhat térdfájdalom. A kor előrehaladtával pedig az ízületek kopása miatt jelentkezhetnek a panaszok.


A gyógyításra, a kezelésre és a megelőzésre is számos lehetőség kínálkozik. Ilyen a gyógyfürdő kúra is. A gyógyvíz alkalmas arra, hogy enyhítse a fájdalmat és gyógyítsa a betegséget. A megfelelő kezelés kiválasztásáról és a kúra időtartamáról érdemes szakorvos tanácsát kérni.A társadalombiztosító által támogatott gyógyfürdő kezelésekről pedig ajánlott tájékozódni. A SpaMagazin egyik korábbi sorozatában összegyűjtöttünk néhányat ezek közül.


A megfelelő gyógyfürdő kúra, kezelés rövidtávon érzékelhető eredményeket hozhat. Tájékozódjon a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum gyógyászata által kínált lehetőségekről, terápiákról itt.


A térdfájdalomra vonatkozó kutatásról itt olvastunk.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média