A spa fontossága - Mitől leszünk egészségesebbek a gyógyfürdőkben?

Miért is fontosak a gyógyfürdők az egészség szempontjából? Erre ad választ az a hamarosan megjelenő könyv, amelynek a címe: The Psychology of Spas and Wellbeing. Azaz: A jólét és a gyógyfürdők pszichológiája.

Reklám


Az e-könyvként elérhető kiadványban elolvasható, hogy a gyógyfürdőkben mit tesznek az emberekkel, hogy gyógyuljanak és jól érezzék magukat.

 

A könyv szerzője, Jeremy McCarthy a gyógyfürdők szakértője, a pozitív pszichológia tudósa. Külföldi kritikusok szerint a kiadvány olvasása olyan élmény, mintha egy spa szimpózium első sorában ülnénk.


McCarthy írja: A gyógyfürdő és a templom lehet csak az a két hely a mai társadalomban, ahol kénytelenek vagyunk megválni a technológiától, és eltölteni egy kis időt csendes elmélkedéssel. (A technológia esetében a szerző a mobilkészülékekre gondol.)


Ez csak egy apró részlete a könyvnek. Szó esik még arról, hogy mitől olyan népszerű egy fürdő. Egyértelműnek tűnik: segít a gyógyulásban. Az elmét és a testet is "helyre teszi".


A gyógyfürdők, így a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum is kínál olyan kezeléseket, amelyek gyógyítóan hatnak egyes egészségügyi problémákra. Az, aki csak fürdőzni szeretne, tudtán kívül is gyógyul. Ugyanis egyedülálló módon a büki fürdő vize olyan ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek képesek a gyógyító, megelőző folyamatokat elindítani és támogatni.


McCarthy szerint még egy látszólag felszínes gyógyfürdői szépségápolási kezelés is lehet értelmes, hiszen ez is pozitív pszichológiai hatások vált ki az emberben.
Az író a könyvében összegyűjti a bizonyítékokat arra, mennyire fontos, hogy gyógyfürdőbe járjunk. Legyen szó egészséges, vagy beteg emberről.


A könyv július 10-től elérhető e-book formában. Sajnos egyelőre csak angolul.
Íme, a link: http://psychologyofwellbeing.com/psychology-of-spa

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média