Öt tipp - így kezeld az őszi stresszt a fürdőben

Ősszel a jövő-menő frontok, a kevesebb fény, a megnövekedett számú tennivalók mind-mind hozzájárulnak a stresszesebb hétköznapokhoz. Összegyűjtöttünk ezért öt olyan gyógyfürdős, wellness fürdős programot, amellyel csökkenthető a stressz.

ReklámA gyógyvizes fürdőzés már önmagában képes csökkenteni a stresszt. Egy esti lazító fürdőzés teljesen képes megnyugtatni a testet és a lelket. Meleg vízben ugyanis ellazulunk. Ellazulnak az izmok, az agy pedig képes egy kicsit kikapcsolni.


A szauna, a gőzkabin hasonlóan hat. Itt is az ellazulás hatására szűnik a stressz. A testi és lelki méreganyagok is képesek távozni a szervezetből. Egy jó "izzadás" után sokkal erősebbnek és magabiztosabbnak érezhetjük magunkat. Ellenállóbbak leszünk a stresszel szemben is.


A masszázsok sora szinte végtelen, egy sima stresszoldó masszázs, egy lávaköves, esetleg egy egzotikus masszázs csodákra képes. Akárcsak egy jó talpmasszázs.


A nyakzuhany többnyire a fürdők élményfürdőjében található. Masszírozó hatásának köszönhetően a nyaki izmok ellazításában segít. Képes akár a stresszes eredetű fejfájások csillapításra is. A sok stressz egyik velejárója a feszült izomzat. Ezek lazításával komoly eredmény érhető el.


Az ötödik talán a legfontosabb. A stressz levezetésére a legalkalmasabb a mozgás. A vízben végzett sportok erre rendkívül jók. Akár az aqua fitness, akár az aqua bike, netán egy kiadós úszás is segít abban, hogy ellazuljunk.

A felsoroltak mindegyike kombinálható. Sőt, ajánlott is sportolás után egy masszázs, illetve szauna. Levezetésképpen pedig egy lazító gyógyfürdős pihengetés.


Ha kipróbálná Ön is a felsoroltakat, nézze meg, mindezt mennyiért teheti meg.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média