Aqua bike: vízben tekerve gyógyulhatsz és mozgathatod át a tested

aqua bike BükfürdőAqua bike. Kipróbáltad már? Érdemes. A vízben biciklizés, azaz az aqua bike a gyógyfürdők, a strandok egyik legnépszerűbb programja. Hiszen izzadás nélkül, vízben biciklizve lehet átmozgatni a testet.

Reklám

Fogyásra és az állóképesség növelésére is alkalmas. A vízben való mozgás könnyebb. Így azok, akik ízületi problémáik miatt a szárazföldön nem tudnak tekerni, a vízben megtehetik.


Az aqua bike hasonló a szobabiciklihez, csak itt derékig a vízben mozog a használója. Amellett, hogy remek sport, a gyógyítást is szolgálja. A térd- és csípősérültek számára hasznos mozgásforma. Ez az ízületkímélő sport nem igényel kondíciót, bárki ráülhet a biciklire és tekerhet - mint tudjuk, a vízben végzett mozgás könnyebbnek tűnik.


Mint minden testmozgásnál, az aqua bike-nál is fontos a rendszeresség, de egy-egy gyógyfürdős strandolás alkalmával végzett tekerés is hatásos lehet.

 Mire jó még az aqua bike?- kíméletesen mozgatja az ízületeket, így a csípő-, térd- és bokaproblémákkal küzdők is át tudják mozgatni magukat


- fogyasztó hatása van


- növeli az állóképességet


- segít a narancsbőr elleni küzdelemben


- a mozgás során endorfint termelődik, így boldogabban szállhatunk le az aqua bike nyergéből az edzés végén

 Mennyibe kerül egy aqua bike edzés?Egy egész testet átmozgató, "vizibicklizés" ára gyógyfürdőtől és strandtól függően változik. Például a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban 800 forint egy gyógyító tekerés.

 


Végül íme, egy videó arról, miként tekernek az aqua bike-osok a vízben.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média