Színes, nemzetközi vendégkör Hévízen

A 2014. évi vendégforgalmi adatok alapján Hévíz megőrizte vezető szerepét a hazai turizmusban. Továbbra is a leglátogatottabb vidéki úti cél a világ legnagyobb természetes termáltaváról ismert fürdőváros.

Reklám

Papp Gábor Hévíz Polgármestere elmondta, hogy 1 millió 66 ezer 305 vendégéjszakát regisztráltak a tavalyi évben, a befizetett idegenforgalmi adó alapján. Mindebből 982 ezer 760 éjszakát töltöttek a vendégek kereskedelmi szálláshelyeken (hotelekben, panziókban és kempingekben) és közel 80 ezer vendégéjszakát magánszálláshelyeken. A magánszálláshelyek forgalma 9,7  százalékkal nőtt a 2013. évi forgalomhoz képest, míg a kereskedelmi szálláshelyek forgalma 6,3 százalékot csökkent.

A vendégek nemzetiségi összetétele a korábbi évekhez képest nem változott jelentősen, a világ szinte minden tájáról érdeklődnek a hévízi tradicionális kúrát és modern wellness kezeléseket egyaránt kínáló desztináció iránt. A vendégéjszakák 32,6 százalékát a belföldi vendégek, 29,6 százalékát német nyelvű vendégek, 24,7 százalékát oroszok adták. Az orosz vendégéjszakák száma összesen 1,9 százalékkal csökkent 2014-ben.

A maradék 13,1 százalékon a csehek, a szlovákok és az észak-európaiak osztoznak legnagyobb részben, emellett viszont Kínától Észak-Amerikáig közel 50 ország vendégeit köszönthették Hévízen.

A városvezetés a vendégek igényeihez igazodó, folyamatos fejlesztésekkel teszi még vonzóbbá a települést. 2014-ben pályázati forrásból elindították például a HeBi közösségi kerékpározási rendszert és átadták a várost elkerülő utat. A borospincéiről híres Egregyi városrészben történelmi sétautat alakítottak ki, valamint felújították az Árpádkori templomot. A sportfejlesztések keretében műfüves pályák és szabadtéri edző parkok létesültek.


A fejlesztéseknek és a minőségi szolgáltató rendszernek köszönhetően számos elismerésben részesült a város és a hévízi szolgáltatók egyaránt. A Hungarikum Bizottság döntése alapján a Magyar Nemzeti Értéktár része lett a Hévízi-tó és az ottani hagyományos gyógyászat; kerékpáros barát település díjat nyert a város; szálláshelyei egyebek mellett "Év Szállodája 2014", „MagyarBrands díj 2014” és „Magyar Turizmus Minőségi díj 2014” elismerésekkel gazdagodtak.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média