Ezek a legnépszerűbb fürdővárosok

BukfurdoFolyamatosan növekszik a gyógyturizmusban érintett településekre érkező látogatók száma. Nézze meg, melyik gyógyfürdőben szeretnek a turisták!

Reklám

Többségében külföldi vendégek kedvelik a gyógyfürdőzést, a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák 59 százalékát más országból érkezett turisták foglalták le. Főként osztrákok, németek. Más környező országokból is egyre többen érkeznek, Ausztria mellett Csehországból és Szlovákiából - derült ki a Napi gazdaság összefoglalójából.


A "szomszédból" utazók többnyire a nyugati országrész gyógyfürdőit választják, köztük a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumot. A Központi Statisztikai Hivatal adataiból is arra lehet következtetni, hogy a hazai gyógyturizmus folyamatosan fejlődik. Látszik ez a fürdők bővítésein is. Egyre több olyan létesítmény van már, ahol a gyógyászat mellett élményfürdő és wellnessfürdő is található egyben, nyáron pedig strand várja a látogatókat - például itt.


Az adatokból az is látszik, hogy évről évre növekszik a gyógyfürdőzésben érintett településeken eltöltött vendégéjszakák száma. Viszont nagyok a különbségek az egyes települések között. A legnépszerűbbek között szerepel Bük is, itt 635 ezer éjszakát töltöttek el a vendégek. Ezzel - Budapestet nem számolva – Bük a harmadik legnépszerűbb fürdőváros.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média