A nyár és az ízületi fájdalom

ízületi fájdalomA jó időben többet mozgunk, jobban kívánkozunk a szabadba, és tevékenyebbek is vagyunk. Néha azonban a túlzott igénybevétel miatt kellemetlen ízületi fájdalom jelentkezhet. Ez pedig bármikor is jön, rendkívül kellemetlen. Érdemes ezért megelőzni. Ha pedig megvan baj, akkor a legjobb kezelést választani.

ReklámAz ízületi fájdalom kialakulására hajlamosaknak csakis kevésbé megerőltető mozgás ajánlott. Olyan mozgásformát válasszunk, ami nem terheli az ízületeket. A vízben végzett gyógytorna segíthet például abban, hogy jól átmozgassuk magunkat. A gyógytorna vízben és szárazföldön is hatásos, de az úszást is ajánlják az orvosok. A vitaminok pótlása és az ízületeket támogató étrendkiegészítők sem kerülhetők el, amennyiben rendszeresen jelentkeznek a panaszok.Nyáron gyakrabban érezhetjük a fájó érzést az ízületeinkben. Ez leginkább a túlzott igénybevételnek köszönhető. Az érintettek ne feledkezzenek meg ilyenkor sem arról, hogy kíméletes mozgásformát kell választani. A gyógyfürdőben segítenek. Először is megállapítják a probléma pontos okát és diagnózist is felállítanak a vizsgálat után. Majd javasolnak mozgásformát és a gyógyító kúrát is. Érdemes tudni, hogy a gyógyvizek önmagukban is képesek segíteni az ízületi problémákon. Például a büki víz egyebek mellett az ízületi betegségek, a gerincbántalmak, a krónikus ízületi gyulladások és a gyomorbántalmak kezelésére is ajánlott.


Ezért akik szeretnék az egészségüket, az ízületeiket nyáron is támogatni, esetleg egy túlzott igénybevétel után orvosolni a problémájukat, vegyék igénybe a gyógyfürdős szolgáltatásokat! Nézze meg, hogyan kezelik a panaszokat!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média