Megtelnek a fürdők az ünnepek alatt - itt wellnesseltek a legtöbben 2014-ben

Az ünnepi időszakra megtelnek a fedett, téli kapacitással rendelkező magyarországi fürdők.

Reklám

 

Korábban írtunk arról, hogy számos család már karácsony napján a fürdőben ünnepel. De a két ünnep között és az idei szilveszteri hosszú hétvégén is nagy forgalomra számítanak a fürdők. Szinte minden nap programokkal várják a vendégeket.

A hazai fürdők azonban nem csak az év végén voltak sikeresek. Különösen az országos jelentőségű fürdők zárták jó eredménnyel az évet. Mutatjuk a Magyar Fürdőszövetség összegzését.

Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára az MTI-nek elmondta: a két hetes téli szünetben elsősorban a kiemelt, országos jelentőségű helyeken kimagasló a forgalom, ami akár 1 százalékponttal is hozzájárulhat az éves teljesítmény emelkedéséhez.

A fedett fürdők profitáltak a rossz időjárásból

Összegzése szerint 2014-ben a magyarországi fürdők változatos és szeszélyes éven vannak túl: az év első öt hónapja jól volt, kedvezett az időjárás, nőtt a forgalom. Nyáron a frekventált turisztikai célpontok közelében található fürdőkben emelkedett a forgalom, míg a fedett kapacitással nem rendelkező, helyi jelentőségű fürdők forgalma a rossz idő miatt 5-8 százalékkal csökkent.

A fürdők idén átlagosan 2-3 százalék közötti nettó árbevétel-növekedést érhetnek el, ezen belül az országos és nemzetközi jelentőségű fürdőhelyeken a növekedés elérheti a 4-6 százalékot, viszont 5 százalékos csökkenés lehet a helyi és regionális fürdőkben. A nyugati országrész fürdőinek teljesítménye azért erősebb, mivel itt az Ausztriából, Csehországból és Szlovákiából érkező vendégek vannak többségben. Az alföldi és az észak-magyarországi régióban pedig a szlovák, a román és a szerb piac biztosít megfelelő bázist az egész éves forgalomhoz.

Jobban teljesítettek a népszerű fürdők

A fürdőszövetség főtitkára elmondta: az eddigi adataik szerint a látogatók száma idén stagnál a magyarországi fürdőkben, ezen belül 1-2 százalékos növekedés lehet az országos jelentőségű fürdőhelyeken, míg mintegy 10 százalékkal kevesebb vendég fordult meg a helyi és a regionális fürdőkben. Mindez a nyári kedvezőtlen időjárás miatt alakult így, mivel a fürdők bevételének és látogatóforgalmának a kétharmada a nyári időszakból származik - mutatott rá.

A fürdőkben dinamikusan nőtt a SZÉP-kártya forgalom 2014-ben. A fürdőszövetség adatai szerint 15 százalékkal emelkedett a kártya felhasználása az előző évhez képest, ennek révén nyáron egymilliárd forintos, míg egész évben 3 milliárd forintos forgalmat értek el. Jövőre további 5-8 százalékkal emelkedhet a SZÉP-kártya felhasználása, mivel megmaradt a kedvezményes adózási sávban, és ez a háttérszolgáltatóknál is többletbevételt generál majd.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média