Segít a gyógyfürdő - 6. rész: rheumatoid arthritis és egyéb arthritisek

gyógyulás gyógyvízAz arthritisek, azaz az ízületi gyulladások sokakat érintenek. Emiatt rendkívül fontos, hogy a lehetséges gyógyfürdőkezelésekről megfelelő tájékoztatást kapjanak. A következő sorokban azokat az ajánlott gyógyító kezeléstípusokat nézzük meg, amelyeket a társadalombiztosító is támogat.

ReklámSzaknyelven fogalmazva akkor vehetőek igénybe a támogatott kezelések, ha alacsony a gyulladásos aktivitás, valamint funkciókárosodást okozó kontraktúra (ízületi mozgásbeszűkülés) esetén.

Az alább felsoroltak igényelhetőek a gyógyfürdőkben:

  • Gyógyvizes gyógymedence
  • Gyógyvizes kádfürdő
  • Iszappakolás
  • Orvosi gyógymasszázs
  • Víz alatti vízsugármasszázs
  • Víz alatti csoportos gyógytornaFontos megjegyezni, hogy a gyógyvizes kádfürdő csak akkor vehető igénybe, ha a megadott indikációk mellé bőrbetegség vagy súlyos, speciális segítséget igénylő mozgássérülés, illetve nagy kiterjedésű kóros elváltozással járó társult betegség jelentkezik.Hasonlóan a többi, korábban leírt egészségügyi problémához, a kezeléseket reumatológus és/vagy fizikoterápiás szakorvos, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás szakorvosa, ortopéd szakorvos, traumatológus szakorvos kizárólag traumatológiai indikáció esetén rendelheti el.A Segít a gyógyfürdő sorozat következő írásában az arthrosisról és a gyógyfürdőben kérhető, támogatott kezelésekről lesz szó.


Forrás: net.jogtar.hu

 

A sorozat korábbi részei:

Segít a gyógyfürdő - 5. rész: koponyaagy-sérültek támogatott kezelése

Segít a gyógyfürdő - 4. rész: neurológiai tünetekkel járó gerincsérülés utáni állapotok kezelése

Segít a gyógyfürdő – 3. rész: Gerincsérülés utáni állapotok, neurológiai tünetek nélkül

Segít a gyógyfürdő - 2. rész: ortopédiai műtétek után javasolt kezelések

Segít a gyógyfürdő - 1. rész: Gerincsérv-műtét utáni javasolt kezelések

 

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média