Egyre többen járunk fürdőzni - számos budapesti strandon bővítenének

Fürdőfejlesztési program indulhat Budapesten. Mutatjuk, milyen strandokat, fürdőket újítanának fel.

Reklám

Szőke László, a Budapest Hévizei és Gyógyfürdői Zrt. vezérigazgatója elmondta: a fővárosi fürdőkbe évről évre egyre többen látogatnak el, az elmúlt négy év alatt 600 ezerrel nőtt a vendégeik száma.

Közlése szerint nyolc pontos fejlesztési tervet készítettek, amit még jóvá kell hagynia a fővárosi önkormányzatnak. Ha ez megtörténik, akkor indulhatnak az egyes projektek. A vezérigazgató szerint olyan fürdőfejlesztés előtt áll most a főváros, amelyre az elmúlt fél évszázadban nem volt példa.

A következő időszakban lesz több gépészeti felújítás, de a Gellért fürdőnél bővítést is terveznek 2018-ra, egy új élménymedence részt építenének. A zuglói Pascal strand bővítése ősszel kezdődik majd. Ott egy állandó, télen is használható fürdőt alakítanának ki. Szőke László tájékoztatása szerint öt-hat új medence épül a Pascalon, így ott "egy kis nyári strand helyett egy komoly fürdő" fog megépülni. Terveik szerint 2018-ban kezdődik a pesterzsébeti fürdő átépítése és bővítése, az ottani új strand 2019-re nyílhat meg. Hozzátette: az itt található, Európában egyedülálló, gyógyászati célú sós-jódos víznek külön medencét építenek - tájékoztatott a távirati iroda.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média