Adómentes SZÉP-kártya és fürdőszolgáltatások - ezeket javasolja a Magyar Fürdőszövetség

Módosítanák a SZÉP-kártya szabályozását. Mások mellett a Magyar Fürdőszövetség tagjai is azt javasolják, hogy a Széchenyi Pihenőkártyát (SZÉP-kártya) 50 ezer forintig adómentesen vehesse igénybe minden olyan munkavállaló, aki 14 év alatti gyermeket nevel, valamint a sérült, fogyatékkal élő gyermekek után is, még ha felnőtt korú is a fogyatékkal élő személy.

Reklám

 


Ezt azzal indokolják, hogy a javaslat a családok részére biztosít további tehercsökkentést, és illeszkedik a kormányzat családi adózással kapcsolatos célkitűzéseihez: a munka melletti gyermeknevelést és a fogyatékkal élőket támogatja, s ezzel a turisztikai szektorban további munkahelyeket teremt.
A kiadott közleményben olvasható az is, hogy ugyancsak adómentességet javasolnak 50 ezer forintig az 50 év feletti munkavállalók részére. A javaslat figyelembe veszi a népegészségügyi szempontokat, kiemelten a prevenció és rehabilitáció ösztönzését, ez a korosztály ugyanis a közeljövőben fog a hazai egészségügyi statisztikák alapján az egészségügyi ellátórendszer aktív használójává válni.


A javaslat szerint ugyanilyen értékhatárig adómentesen lehetne igénybe venni a fürdőszolgáltatásokat. Ezt azzal támasztják alá, hogy a közel 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő fürdők esetében a tulajdonosok nagy terhet vállaltak a pályázati önrész tekintetében, az adósságok állami átvállalását követően a javasolt intézkedés jelentősen növelheti a fürdők bevételeit, megtartja a közel tízezer munkahelyet. Emellett és a szolgáltatások igénybevételének népegészségügyi és életminőségi hatása is számottevő.


A szövetség javasolja továbbá, hogy a SZÉP-kártya adó- és járuléktartalmát csökkentsék 15 százalékkal, vagy minimum állítsák vissza a korábbi 10 százalékos eho-szintet. A SZÉP-kártya után béren kívüli juttatásként 35,7 százalékos adót és járulékot kell fizetni.


A szövetség ezen kívül fontosnak tartja, hogy ne változzék az állami szabályozás oly módon, amely más cafeteria eszközök felhasználási körének bővítésével, könnyítésével hátrányos helyzetbe hozza a SZÉP-kártyával igénybe vehető szolgáltatások körét. Fontos az is, hogy a SZÉP-kártya felhasználása csak az eredeti funkcióiban (szálláshely, klasszikus vendéglátás és szabadidős pihenés) legyen lehetséges, és az elfogadóhelyek köre "ne híguljon fel".

SZÉP-kártyával igénybe vehető szolgáltatásokról itt olvashat: TB-s kezelések vásárlására is használható a SZÉP-kártya

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média