Gerincsérv-problémákkal küzdőknek ezeket ajánljuk

gyógyászat BükfürdőEgyre többen szenvednek valamilyen gerincproblémától. Ez főkét a passzív, mozgásszegény életmódnak köszönhető. A megelőzésben és a gyógyításban is segít a gyógyfürdő, mutatjuk, hogyan.

ReklámA hosszú időn, éveken át tartó helytelen testtartás miatt kialakulhat például gerincsérv, amely bizony fájdalommal jár. Megelőzésként a mozgást javasolják és természetesen a helyes testtartást. A gerinc izmainak megerősítésével könnyebben lehet elviselni a terheteket. Igaz ez a lelki terhekre is. Egyes kutatások eredményei alapján arra lehet következtetni, hogy a munkahelyi és a családban megélt stressz is hozzájárul a gerincproblémákhoz.


Az említettek hatására kialakulhat gerincsérv, ami az esetek döntő többségében fájdalommal jár. Ez tapasztalható a nyakon, a háton és a derékon. A fájdalom azért érzékelhető, mert a sérv nyomja az ideget. A gerincsérv miatt érzékelhető kisugárzó fájdalom a végtagok irányába hat. Egyes esetekben tapasztalható zsibbadás, izomműködési zavar. Van, hogy a mozgás is korlátozottá válik.

Léteznek alternatív megoldások is a gerincsérv kezelésére


A gyógyítási módozatok közül többen választják a műtéti eljárást. Pedig alternatív megoldások is léteznek. Például a célzott talpmasszázs - nem egy esetben gyógyulás követte a kezeléseket. A gyógyfürdőben is igényelhető masszázs során a megfeszült izmok lazításával könnyíthető meg a csigolyák mozgása.
Kíváncsiak voltunk, szakértői oldalak mit írnak a gyógyvíz és a gerincsérv kapcsolatáról. Egyes hozzáértők szerint a meleg víz fokozhatja a gyulladást.

Gyógyvíz és a szauna

A gerincsérv-problémákkal küzdőknek a legtöbb orvos nem ajánlja a meleg vizet és a szaunát sem. Mások szerint nem a meleg gyógyvíz okoz problémát, hanem a rossz tartás. Akár a gyógyfürdőben, akár a szaunában ülve lazítunk, figyelni kell a megfelelő testtartásra.

Szakértők ajánlják

A porckorong.hu ajánlása szerint ha valaki úgy érzi, szaunázna, vagy a gyógyvíz jót tesz neki, akkor biztatják erre. Emellett javasolják, hogy vagy feküdjön le közben talpra húzott lábbal, vagy kiemelten figyeljen az ágyéki lordózis kialakítására akár szaunában, akár gyógyvízben szeretne pihenni.


Azok, akik a gerincsérv-műtétet választják, gondoljanak a javasolt utólagos gyógyfürdős kezelésekre. Ezeket többnyire támogatja a TB. A gerincsérv-műtét utáni kezelések a gyógyfürdők támogatott gyógyászati szolgáltatásai közé tartoznak.

 


Arról, hogy melyek ezek a kezelések, korábbi cikksorozatunkban írtunk. Részletek itt.


Néhány példa:


  • gyógyvizes gyógymedence
  • gyógyvizes kádfürdő
  • iszappakolás
  • orvosi gyógymasszázs
  • víz alatti vízsugár-masszázs
  • víz alatti csoportos gyógytorna

 

Még több információ a gerincsérv-kezelésekről, terápiákról itt.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média