Milyen eredetű panaszokkal mennek a gyógyfürdőbe?

A gyógyulni vágyóknak és az egészséget megőrizni szándékozók egyaránt érdemes gyógyfürdőbe látogatniuk. Mutatjuk, milyen eredetű problémákon segíthet a gyógyvíz.

ReklámElőször is azok, akik a szárazföldön nehezen mozognak, próbálkozzanak a vízben. Itt ugyanis nem terhelődnek az ízületek és az izmok sem úgy, mint a "hagyományos" mozgás során. A meleg víz segít a testi és a szellemi ellazulásban. A 30 fokos vízben a pihengetés hatására megnyugszik az idegrendszer, így kiválóan alkalmas a stressz oldására.


Az egészség megőrzésén túl tehát az ízületi problémák kezelésére és a stresszes állapot megszüntetésére is alkalmas a gyógyvíz.
A reumatikus- és mozgásszervi panaszok is kezelhetők. Legyen szó például gerinc-, térd- vagy csípőfájdalom enyhítéséről, a megfelelően kiválasztott gyógyvíz, a szakorvos által ajánlott kúra kiemelkedő eredményt, gyógyulást hozhat.


A gyógyvíz bőrbántalmak kezelésére is alkalmas. A vízben található ásványi anyagok is a bőrön keresztül jutnak be a szervezetbe. A meleg hatására ugyanis a pórusok kitágulnak, így szinte azonnal megkezdődik a méregtelenítés és már egy fürdőzés után is javulhat a közérzet. Nem beszélve arról, hogy erősödik az immunrendszer.


A gyógyvíz azonban nem csak külsőleg segít. Ivókúra formájában gyomorpanaszok enyhítésében is kiváló.


Nézze meg, milyen konkrét betegségek és panaszok gyógyításában segít a gyógyvíz. Klikk a SpaMagazin tünetkeresőjére!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média