Honnan tudom, hogy mikor lehet szükség gyógyfürdős kezelésre?

ízületi kopás gyógyvízSokaknál fordul elő, hogy kopnak az ízületeik. Valójában civilizációs betegségről beszélünk. Viszont kevesen tudják, mikor kell és lehet gyógyfürdőzéssel segíteni a problémán.

Reklám
Főként a harminc éves kor fölöttieknél jellemző az ízületi kopás. Leginkább azonban a 65 év felettiek az igazán érintettek. Ebben a korosztályban 70 százalék küzd ezzel az egészségügyi problémával.


Lehet, sokan nem is gondolnák, hogy gyógyfürdőzéssel segíthetnek a helyzetükön. Egyes gyógyfürdős kezelések és önmagában a gyógyvíz is képes a rehabilitációra.


A kopásból eredő tünetek a test bármely ízületében jelentkezhetnek. A térdtől egészen a gerincoszlopig. Gyakran mindez fájdalommal jár, ami kezdetben csak erős igénybevételnél jelentkezik. Később az éles fájdalom jelentkezik már a mozgás során is. Lépcsőzéskor vagy a reggeli felkeléskor. Ezeket indítási fájdalomnak is nevezzük. Később, az ízület "bejáratása" után ugyanis megszűnik a panasz.


A súlyosbodó eseteknél mozgás hatására is fokozódik a fájdalom, és csak pihentetés után szűnik meg a panasz.
A legsúlyosabb esetekben már kisugárzó fájdalom is tapasztalható, és a tünetek állandósulnak.


Célszerű már a kezdeti stádiumban gyógyfürdős kezelést választani. Olyan vizeket javasolnak a szakemberek, amelyek kimondottan ízületi panaszok esetén hatásosak.

Nézze meg, itt is gyógyíthatók a hasonló tünetek.


Mielőtt a mozgás is korlátozódna, tájékozódjon a lehetőségekről és használja ki a gyógyító vizek jótékony hatását!


Az artritiszről, az ízületi gyulladásról a SpaMagazin tünetkeresőjében is olvashat.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média