Ezt javasolják, így célszerű szaunázni

Ha jól szaunázunk, növelhetjük annak jótékony hatását. Mutatjuk, mit javasolnak, milyen tanácsokat érdemes megfogadni.

ReklámA napidoktor.hu összeállított egy listát, amelyben 13 tanácsot fogalmaznak meg, ezek betartásával igazán gyógyítóvá és hatásossá válik a szaunázás. Itt egyebek mellett olvasható, hogy legalább két órát célszerű szánni a szaunázásra.

Mielőtt belépnénk a kabinba, zuhanyozzunk le. Másnaposan és teli hassal kerüljük az ilyen kikapcsolódást. Szaunázni meztelenül tanácsos. A legtöbb szaunavilágban legfeljebb csak törölköző használata megengedett. A szaunában lazítsunk, ne hangoskodjunk, hiszen mások is pihenni szeretnének.

 
Ne vegyünk levegőt nagyra nyitott szájjal. A meleg ugyanis égetheti a torkot. A kezdő szaunázók inkább az alsó lépcsőfokon foglaljanak helyet. A gyakorlottak merészkedhetnek magasabbra is.

Szauna


Ha tehetjük, feküdjünk a padra, távozás előtt viszont üljünk kicsit, hogy a test újra visszaszokjon a vízszintes helyzethez - olvasható a napidoktor.hun. A 8-10 perces szaunázás után vegyünk hűtőfürdőt. Az izzadságot pedig mossuk le magunkról. Szaunázás után pótoljuk az elvesztett folyadékot. Kis pihenés után pedig újra szaunázhatunk. Ha tehetjük, rendszeresen töltődjünk fel ilyen módon. A szervezet meghálálja.


Egyes betegségek esetén azonban nem szabad szaunázni. Ha Önnek is van bármilyen egészségügyi problémája, kérje ki orvosa tanácsát a lehetőségekről.


Kapcsolódó bejegyzésünk: Ez történik a szervezettel szaunázás közben - Infarktusos betegek is szaunázhatnak?

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média