Ilyen lesz Magyarország spa, wellness és gyógyturizmusának jövője

jövő gyógyfürdőjeSzakmai konferenciát tartottak a hazai gyógyturizmusról, ahol egyebek mellett szó esett arról, milyen irányzatok várhatóak az ágazatban. Mutatjuk, mire számíthatnak a fürdőzők.

Reklám



Jelenleg a fürdők többsége globalizálódott. Szinte mindenhol megtalálhatóak a különféle jógák, az egzotikus masszázsfajták és az ayurvéda kezelések, továbbá a kiegészítő szolgáltatások. Érdemes lenne tehát Magyarországnak megtalálnia azokat a nemzeti, helyi sajátságokat – legyen az a levendula, a méz vagy a bor –, amelyek kiemelik a magyarországi fürdőket a tömegből - közölte Melanie Smith, a Budapesti Gazdasági Főiskola docense.



Elhangzott az is, hogy célravezető lenne, ha a magyar lakosság egészségmegőrző, wellness jellegű gyógyfürdő használatát támogatnák állami szinten. Ez magába foglalhatná az egészséges táplálkozást, a stresszkezelést, az alvásjavítást. A kezeléseket természetesen a víz alapú fürdőkezelések egészítenék ki.

Példaként említették a depressziót, amely egyre nagyobb mértékben fenyegeti a hazai lakosságot is. Ennek megoldására alkalmasak a gyógyfürdős kezelések. A spa és wellness terápiákat természetesen orvosi felügyelettel végzik. Azt is kiemelték, hogy igenis igénybe kell venni más gyógyfürdő szolgáltatásokat is, ugyanis a gyógyvízben ücsörgés csak a kezdet. A teljesen egészséges élet más gyógyfürdős kezelések rendszeres használatával érhető el.


>>> Gyógyulásra segítő kezelések itt <<<

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média