http://spamagazin.hu/modules/mod_image_show_gk4/cache/eletreszolo - SpaMagazingk-is-90.jpglink
http://spamagazin.hu/modules/mod_image_show_gk4/cache/nyaralas-slidegk-is-90.jpglink
0 1
Progress bar

Milyen esetekben lehet hatásos a gyógyvizes kezelés, és mikor nem ajánlott gyógyfürdőben kezeltetni magunkat?

Magyarország kétségkívül termálvíz nagyhatalom, az ország híre pedig már hosszú ideje vonzza a külföldi turistákat, akik vizeink gyógyhatása, a szolgáltatások jó híre miatt keresik fel a fürdőket.

 

Vizeink jótékony hatásai kémiai és biológiai összetételeikben rejlenek. Az, hogy pontosan melyik gyógyvíz milyen megbetegedés esetén alkalmazható, nagyban függ a kémiai tulajdonságától és az ásványianyag összetételétől.

 

Leggyakrabban mozgásszervi megbetegedések esetén javasolt a termálvizek alkalmazása, főként idült degeneratív vagy reumatológiai megbetegedésekben, csontritkulásban szenvedőknél, különböző végtagsérülések után, ortopédiai műtéteket követően, protézis-beültetés után, bénulások utókezelésében, gerincsérv esetén. Bizonyos gyógyvizek különböző bőrbetegségek, műtéti hegek gyógyulását is elősegítik, de a víz hőfoka jótékonyan hat az egyes keringési megbetegedések esetén is. Kimutatták, hogy a gyógyvizek felerősítik a gyógyulás folyamatát, a betegek állapota és közérzete javul, és már néhány fürdőzés esetén is megfigyelhető a panaszok csökkenése. Nagyfokú javulás, gyógyulás azonban csak a szakorvos által javasolt kúrák során érhető el.

 

Annak ellenére azonban, hogy a gyógyvizek rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, léteznek olyan esetek, olyan megbetegedések is, amikor az orvos nem ajánlja az alkalmazásukat, hiszen sok esetben inkább ronthatják a gyógyulás esélyeit, vagy növelhetik a fertőzésveszély kockázatát.

 

Magas vérnyomás, vénatágulat, szívelégtelenség, szívroham után három hónapig különösen ellanjavallt a gyógyfürdők használata. Nedvedző bőrsérülés vagy mély sebek esetén sem ajánlott a meleg fürdővíz.

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média